Kundeservice 60 70 80 00 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Opkvalificer dig med et hængerkort på kun 20 dage

Tag et hængerkort på kun 20 dage og bliv kvalificeret til at køre med vogntog. Med et hængerkort i hånden åbner du op for flere jobmuligheder i transportbranchen.

På Sjælland kan du tage et hængerkort på vores uddannelsessteder i Næstved og Køge, hvor vi løbende har opstart af nye hold.

Danmarks dygtigste undervisere

På kurset kan du se frem til at blive undervist af nogle af Danmarks dygtigste undervisere og kørelærere. I løbet af kurset vil de lære dig at bakke, parkere, til- og frakoble, udbedre driftsfejl, udføre korrekt lastning og udføre eftersyn og kontrol af vogntoget. Du får også en sjov dag på køreteknisk anlæg, hvor du tester vogntoget på manøvre- og glatbanen.

Kan alle tage et hængerkort?

For at tage et hængerkort skal du opfylde et par krav: Du skal have et gyldigt kørekort til lastbil (kategori C), du skal have en godkendt lægeattest og være fyldt 21 år. Er du under 21 skal du både kunne fremvise et gyldigt lastbilkørekort og et chaufføruddannelsesbevis.

Pris, hvis du er ledig

Når du er ledig, er det dit jobcenter eller a-kasse, der skal bevillige kurset til dig. Det er derfor gratis for dig, at tage et hængerkort. Der kan dog være egenbetaling til diverse gebyrer. Det afhænger af den enkeltes aftale med sit jobcenter eller a-kasse.

Du kan også tage et hængerkort som en del af 6 ugers jobrettet uddannelse, hvis du har ret til det.

Pris, hvis du er i arbejde

Når du er i arbejde, er det din uddannelse, der bestemmer prisen på et hængerkort. Har du ikke en videregående uddannelse koster et hængerkort 2.520 kr. Her kan din arbejdsgiver søge om løntabsgodtgørelse på op til 881 kr. pr. dag.

Hvis du har en videregående uddannelse koster kurset 21.230,53 kr.

_________________________________________________________________________________

Herudover skal du påregne følgende gebyrer:

  • 1 x Prøvegebyr á 600 kr. til politiet
  • 1 x EU-Bevis á 155 kr. til Trafikstyrelsen (NB! Tager du vogntogskurset i forlængelse af lastbilkørekortet, skal EU-Beviset kun betales én gang)
  • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. til egen læge
  • 1 x Pasbillede á ca. 50 kr. til egen fotograf
  • VALGFRIT tilkøb af E-learning-modul (Køreklar) á ca. 400 kr. Køreklar er et elektronisk værktøj, der indeholder lærings-teoriprøver.

AMU-mål 45114 Kørsel med vogntog, kategori C/E, 20 dg, 2.520 kr.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2020

43 425 425